SMS-lån utan ränta

Det finns långivare som erbjuder SMS-lån helt utan ränta och andra kostnader under en begränsad tid. Det här kan vara en attraktiv och bra lösning när du behöver låna pengar snabbt och till låg kostnad – så länge du vet med dig att du kan betala tillbaka inom utsatt tid. I sådana fall kan du låna pengar helt kostnadsfritt. Här reder vi ut hur SMS-lån utan ränta fungerar, vilka regler som gäller och vilka risker som finns för dig som låntagare.

Vad är ett räntefritt SMS-lån?

Att låna pengar kan ibland vara helt gratis och det stämmer bra på dessa lån då ingen ränta utgår. Med lånen följer dock en hel del villkor, och det är endast den första perioden av lånet som är räntefri. Kreditgivarna använder dessa erbjudanden som ett marknadsföringsmedel där du som kund kan få första månaden helt kostnadsfritt. På det sättet kan du ta ett SMS-lån under en bestämd tid och betala tillbaka hela summan innan förfallodagen så kostar inte lånet dig någonting.

Ansöka om SMS-lån utan ränta

Att ansöka om ett SMS-lån utan ränta är lika enkelt som att ansöka om ett traditionellt lån. Du kan enkelt få fram vilka långivare som erbjuder SMS-lån utan ränta och ofta står det tydligt på hemsidan. Fyll i uppgifterna och du har ett besked inom kort. Utbetalning sker som vanligt till ditt konto, så snart krediten är godkänd.

Är det helt gratis med SMS-lån utan ränta?

Så länge du följer villkoren till punkt och pricka kan ett SMS-lån utan ränta vara helt kostnadsfritt. Lånet kan vara konstruerat så att första perioden, eller ett antal bestämda dagar, är helt kostnadsfria från ränta. När lånet inte betalas tillbaka inom utsatt tid för den kostnadsfria perioden förlängs lånet automatiskt, och ränta debiteras. Här kan även ytterligare kostnader tillkomma som olika avgifter och uppläggningskostnader. Dessa regler och villkor hittar du för respektive långivare.

Är sms-lån utan ränta bra?

Om du följer de lånekrav som följer med lånet och betalar tillbaka i tid kommer lånet vara kostnadsfritt. I det fallet lånar du ett belopp helt kostnadsfritt under en specifik tid och det måste anses vara bra. Det kan dock vara en kostnadsfälla om du inte har råd att betala inom utsatt tid.

Risker med räntefria SMS-lån och hur du undviker dem

Kreditgivare erbjuder räntefria lån för att locka dig som kund till deras erbjudande. Jämför enkelt alla kreditgivare på marknaden här på sidan och gör sedan din ansökan direkt. Ett SMS-lån utan ränta är ett lån som förlängs om inte lånebeloppet betalas tillbaka inom utsatt tid.

Här kan även räntekostnaden förändras. Det kan alltså hända att du tar ett räntefritt SMS-lån som sedan övergår till ett lån med extremt hög ränta, om du inte betalar i tid. Ett bra sätt att undvika riskerna med dessa lån är att se till att betala tillbaka skuldbeloppet innan den sista förfallodagen. Tänk på att pengarna ska vara kreditgivaren tillhanda på förfallodagen. Det räcker alltså inte att du betalar på förfallodagen, utan det måste ske tidigare.

Läs på reglerna för lånet så du vet vad som gäller och kan agera utifrån det.

Vad händer om du inte betalar tillbaka i tid?

Om du inte kan betala tillbaka lånet i tid kommer ytterligare kostnader att tillkomma och de bör du vara medveten om. Alla dessa uppgifter står i de villkor som följer med låneerbjudandet. Här nedan ser du några av de kostnader som kan påföras lånet om inte det betalas i tid:

  • Förlängningsavgift
  • Uppläggningsavgift
  • Aviavgift
  • Räntedebitering
  • Vid förlängning kan ränta debiteras även på den kostnadsfria perioden

Sammanfattning av räntefria sms lån

Du som låntagare har ett ansvar att se till att du kan betala och hantera de kostnader som uppkommer när du lånar pengar. Även om du ska ta ett räntefritt SMS-lån behöver du noggrant överväga riskerna och vara säker på att du bara lånar pengarna under avsedd tid. Risken finns annars att du blir debiterad extra kostnader. Det kan vara kostnader du inte räknat med.

Ett räntefritt sms-lån är bra om du följer reglerna. Det gör att du kan låna pengar helt kostnadsfritt under en kortare period.